16 Ağustos 2014 Cumartesi

Buzdolabı Kullanımı Ve Tasarruf

Soğutucu Cihazlar İçin Tavsiyeler

Buzdolabını nereye koyabiliriz
• Cihazınızı serin ve gölge bir yere koyarak,  fırın, radyatör gibi ısı yayan kaynaklardan ya da doğrudan
güneşe maruz kalmaktan koruyarak ciddi şekilde enerji tasarrufu sağlayabiliriz.

Buz çözme
•Dolabınız Nofrost değil ise sık sık buz çözme işleminin yapılması evaporatör ünitesinde kalın buz tabakalarının oluşumunu engeller, makinenizin daha iyi çalışmasını sağlar. Buz tabakası 3-5 mm kalınlığa ulaştığında, doğru zamanın geldiğini anlayabiliriz.

Kapıları kapama
• İyi kapanmadığını düşünüyorsanız buzdolabınızın kapı fitillerini değiştirtin.
• Buzdolabınızın tozunu alın, temiz tutun. Arka kısım ve buzdolabının altındaki boşluk tozlardan ve yemek artıklarından arındırılmalı
• Kapıları uzun süre açık tutmamaya ya da kapıları çok sık açmamaya çalışın. Sıcak hava kabine girip kompresörün gereksiz yere çalışmasına neden olur.
• Buzdolabınızın kapısının tam kapanmasına engel olan bir şeyler olup olmadığını kontrol edin.
• Günümüz cihazlarının çoğunda 'kapı aralık' alarmı vardır.

Önce soğutun
• Sıcak yiyecekler önce soğutulmalı sonra buzdolabına koyulmalıdır. Buhar, cihazda buzlanmayı hızlandırır. Ancak sağlık ve hijyen bakımından yiyeceği oda sıcaklığında uzun süre bekletmeyin
• Dondurulmuş yiyeceklerin buzunu buzdolabında çözün. Böylece, buz çözme işlemi daha güvenli olacaktır ve soğutucu ünitesi en uygun şekilde kullanılmış olacaktır.
• Uygun sıcaklık 4-5 °C aralığındadır.

Sonra dondurun
• Dondurulacak yiyecek (soğukken) dondurucuya konulmadan önce buzdolabına koyulmalıdır.
• Dondurucuya koymadan önce tüm yiyecekleri buzdolabı poşeti ile kaplayarak kabinde gereksiz buzlanmayı önleyin.
• Uygun sıcaklık -18°C ila -20°C aralığındadır. 
Cihazlarınızın bakımını düzenli olarak yaptırın. Arıza durumunda ehil bir servisten destek alın, bu konuda İstanbul Anadolu yakası için TeknikServis216 firmasını önerebilirim. Bu ipuçları buzdolabınızın enerji performansını olumlu etkileyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.